badkamerspiegels.be

Infraroodspiegel badkamer

Met een infraroodspiegel heb je een spiegel en verwarming in één. Hiermee bespaar je ruimte, omdat je geen radiator nodig hebt. Daarnaast gebeurt de verwarming subtieler. Bovendien voorkom je dat de spiegel aandampt tijdens een douche of bad. Hieronder vind je info over de werking en prijs.

 

Wil je een infraroodspiegel kopen voor je badkamer? Bekijk dan snel het aanbod in de webshop.

 

Werking spiegel met infraroodverwarming

De infraroodverwarming zit ingebouwd in de badkamerspiegel. Deze zendt lange golfstralen naar de muren, het plafond en meubilair. Zo wordt warmte aangegeven aan de omgeving. Er ontstaat een aangename kamertemperatuur. De bediening van dit verwarmingssysteem gebeurt via een schakelaar of thermostaat.

Tip: hou rekening met het vermogen, want dat bepaalt hoeveel ruimte je kan verwarmen. Met een vermogen van 300 Watt (het minimumvermogen van een infraroodspiegel) kan je een badkamer van 3 à 3,5 m² van voldoende warmte voorzien. Met 850 Watt (het maximumvermogen) kan je 10 m² verwarmen.

 

Wat is het verbruik van infrarood panelen?

Net zoals elk type elektrische verwarming is het verbruik van een infraroodpaneel eenvoudig te berekenen. Je kan dit gewoon aflezen van het aantal Wattage dat vermeld staat op het paneel. Stel dat je een paneel hebt van 550 watt, dan wil dit zeggen dat je verbruik per uur 0,55 kilowatt per uur is. Het verbruik van infrarood panelen is bijzonder laag in vergelijking met andere types elektrische verwarming. Bovendien is ze ook erg aangenaam en integreert ze perfect met de omgeving. Alle mogelijke soorten infrarood panelen vind je hier.

 

 

Prijs infraroodspiegel

De prijs voor een infraroodspiegel hangt af van het vermogen en design. De richtprijs start bij € 250, maar kan bij luxueuze versies oplopen tot € 1.000. Dit type badkamerspiegel is dan wel relatief duur in aanschaf, maar dankzij de energiezuinige verwarming spaar je energiekosten uit. Ontdek het aanbod kwaliteitsspiegels met infraroodverwarming in de webshop.

 

infraroodspiegel badkamer